top of page

Verslag Werkkampen 2016

Beste vriend van Ardennen Bijbelkamp, dit jaar hadden wij de luxe dat er een grote groep vrijwilligers zich had aangemeld voor het werkkamp van 5-8 mei. Wij vroegen toen om jullie hulp om enkele projecten te sponsoren zodat het kamp verbeterd kon worden, en klaar gemaakt kon worden voor de zomerkamp weken die op 21 Juli van start gaan. Jullie hebben gereageerd met een gulheid van €4189. Dank u daarvoor! Dank zij de vrijwilligers die hun tijd hebben gegeven, en velen die aan het kamp op een financiële wijze hebben gegeven hebben wij heel wat kunnen realiseren. Het volgende is een verslag van de werken die gedaan werden in Mei en Juni van 2016.

A. LAMPEN

Lampen werden aangekocht, gemonteerd en aangesloten. Nu hebben wij licht boven in het nieuw gebouw voor tafel tennis toernooien en zodat Bijbelstudies daar s'avonds plaats kunnen vinden. (Kost: ong. €361)

B. PARKEER PLAATSEN

Door modderige parkeerplaatsen werd het duidelijk dat er nood was aan een droge plaats om de auto's te zetten. Parkeerplaatsen werden uitgegraven, en een keermuur werd gezet, en afwatering werd al geplaatst. Door een foute bestelling werd de verkeerde ondergrond voor de parking geleverd. Wij hopen dit zo snel mogelijk in orde te brengen. (Kost: ong. €770)

C. VOETPADEN

Door de foute bestelling was er ook niet genoeg ondergrond voor de voetpaden. Maar de vrijwilligers hebben toch de toegang tot twee deuren al kunnen verharden. Wij hopen de grote bestelling dallen binnenkort te kunnen plaatsen. (Kost: ong. €1220)

D. HOUT VOORRAAD

Er was een nieuwe lading hout nodig voor de houtkachel die nu de zaal warm houdt in de winter. Droog hout werd aangeschaft in 10 zakken, en los hout dat droog genoeg zal zijn tegen deze winter werd gestapeld onder het slaapgebouw, en een heel deel werd al gezaagd. (Kost: ong. €190)

E. KASTEN

Wij hebben gemeld dat er kasten gingen komen. Deze zijn nog niet aangekocht. Wij zijn nog op zoek naar exemplaren die van goede kwaliteit zijn, en goed passen in de ruimte die wij hebben.

F. BERGING OPGERUIMD

Enkele jaren geleden werd er een grote lading kranten achtergelaten op ons terrein. Wij hadden die voorlopig in een hokje gestopt, en bij deze gelegenheid werd die helemaal weer schoongemaakt. Niet een leuk werkje, maar nu hebben wij meer ruimte om nuttige dingen op te bergen.

G. VERNIS BOVENZAAL

Een ploeg van 10 jongvolwassen kwamen in juni van de Verenigde Staten met de vraag, "Hoe kunnen wij helpen." Wij hebben hen aan het werk gezet om een beschermlaag aan te brengen in het bovenzaal van het nieuw gebouw. Het heel gebouw is nu voorzien van een laag vernis langs de binnenkant. (Kost: ong. €1000)

H. MAAIEN VAN HET TERREIN

Met een natte lente bleef het gras maar groeien dus hadden wij meer dan genoeg werk om in Mei en Juni te maaien. Velen hebben samengewerkt met bosmaaiers, kleine maaiers, en zitmaaiers om het terrein weer gebruiksklaar te maken. (Kost: ong. €50)

I. ONDERHOUD

Samen met de grote klussen zijn de jaarlijkse onderhoudswerken van groot belang. Een lading mocht naar de containerpark, een deur geschuurd en geolied, de dakgoten schoongemaakt, het balkon schoongemaakt , geschuurd, en spinnenwebben verwijdert.I.

J. KEERMUUR EN VOETPAD

Voor de badkamers werd het voetpad vernieuwd met een laag dallen. Enkele trappen in de richting van de beek werden gemetst. En een keermuur werd naast de beek gebouwd om de aarde te beschermen van hoog water. Elk jaar wordt een deel van ons terrein weggesleurd door hoog water. Dit zal dat beletten.

Deze werken werden een realiteit door een mooie samenwerking. Dank u voor jullie inzet en vrijgevigheid. Hou de komende maanden in jullie gebeden terwijl gemeenten retraites, 3 jeugdkamp weken en een gezinskamp week daar doorgaan.

De parkeer plaatsen moeten nog afgewerkt worden, en het terras met voetpaden rond het nieuw gebouw moeten ook afgewerkt worden. Daar hebben wij nog wat zand, cement, kiezel, en briquaillon voor nodig en het Ardennen Bijbelkamp onderhoud budget is op voor 2016. Indien jullie nog zouden willen geven voor de afwerking van deze projecten zou ik jullie willen aanmoedigen om dat te doen.

SPONSEREN

Mocht je financieel willen steunen dan kan je op deze verschillende mannieren geven. Gelieve ook een bericht naar Luk Brazle te sturen (0032 474 80 73 49 of luk.brazle@telenet.be) zodat hij weet hoeveel geld beschikbaar is om de bestellingen te plaatsen.

1. Giften in Nederland zijn fiscaal aftrekbaar wanneer ze gestort worden op de rekening van de Gemeente van Christus te Eindhoven (Girorekening 2034085 t.n.v. Gemeente van Christus, Sint-Oedenrode). Vermeld a.u.b. "Voor Werkkamp Solwaster".

2. Giften in België maakt men rechtstreeks over op de kamprekening (IBAN BE90 2850 3639 4732 / BIC GEBABEBB, Ardennen Bijbelkamp p/a D Van Erp, 9520 Vlierzele). Ook met de melding “Werkkamp Solwaster”

3. Geven met Paypal is ook mogelijk op de kampwebsite. www.bijbelkamp.eu (Surf naar het menu "Over ABK" en click op "Doneren")

Voor het bestuur van het Ardennen Bijbelkamp,

Luk Brazle 28 Juni, 2016

Je kan foto's van de werkkampen hier vinden en hier nog anderen, en zelfs hier nog meer.

Dit Bericht
Oudere Berichten
bottom of page