top of page

Planning 2017 en Verslag 2016


Planning 2017

DOEL - Het is onze wens dat het Ardennen Bijbelkamp kan blijven dienen als een middel om mensen aan te moedigen, toe te rusten, en op te bouwen in hun geloof. Wanneer het terrein en de gebouwen goed onderhouden zijn kan deze ontmoetingsplaats volledig tot zijn recht komen. Het doel van deze planning is om een overzicht te geven van de staat van de gebouwen, welke noden er zijn, en wat de wensen zijn i.v.m. verbetering in de komende jaren. Dit is enkel een advies, dat een groep mensen die kamp kennen en de noden kennen door willen geven aan het kamp bestuur. Dit dient om verdere bespreking aan te moedigen, om communicatie te bevorderen, en wanneer het kamp bestuur hiermee overeenstemt dan kunnen de werken uitgevoerd worden.

PRIORITEITEN - Met de huidige middelen en mankrachten kunnen wij niet alles tegelijk aanpakken op het kamp. Dit betekend dat wij duidelijke prioriteiten moeten stellen om dingen één voor één te verbeteren. Met een enquête die rondgestuurd werd in februari 2014, en een prioriteiten lijst in oktober 2014 heb ik aan de hand van 31 reacties het volgende prioriteiten lijst samengesteld. (Nr. 1 is het meest dringend, Nr. 2 op de 2e plaats enz.)

  1. Vernieuwen dak van slaapgebouw (Te doen lente 2017) - De barsten van het huidige dak toont aan dat het aan dringende vernieuwing toe is. De gemeente in Brussel heeft laten weten dat zij een nieuw dak voor het slaapgebouw willen betalen. Een offerte is al binnen, de aannemer is al aangesteld, en een datum voor de werken wordt nu besproken.

  2. Afwerking nieuw gebouw (Gedurende de volgende 2 jaar) - Het nieuw gebouw dat in 2012 werd gebouwd is bijna helemaal afgewerkt. De stoep tegels staan al klaar om voetpaden te voorzien rond het gebouw en onder het dakbalkon. Het oude riool systeem moet overbrugd worden om aangekoppeld te worden aan het nieuwe systeem. Het balkon moet onderhouden worden met een product tegen schimmel. Rekken zijn nodig voor les materiaal beneden en boven tijdens de kamp weken. De mogelijkheid voor 2 kamers boven wordt nog besproken.

  3. Renovatie Keuken (Te doen voor Juli 2018) - De keuken heeft heel goed gediend, maar een oog op hygiëne en de vrijwilligers die elk jaar komen werken in de keuken is een renovatie nodig. Evelien de Pelsemaeker werkt samen met Luk aan een ontwerp. Een kosten raming en planning zal voorgesteld worden dit komend jaar.

  4. Badkamers vernieuwen (Te doen voor Juli 2019) - Het koud zijn, verouderde blik, en hygiëne van de badkamers stoort sommige mensen. Wij verzamelen voorstellen in de komende jaren om te weten wat de noden zijn. Hier zijn enkele huidige noden: Warm water aan alle lavabos, nieuwe kranen voor de lavabos die de jongere kampeerders gemakkelijker aan en uit kunnen zetten. Ramen sluiten moeilijk, en de jongens deur gaat moeilijk open.

  5. Renoveren van Slaapgebouw (Te doen lente 2017) - Het slaapgebouw heeft verwarming, betere verluchting, en meer licht nodig. De gemeente in Brussel heeft laten weten dat zij voor verwarming en renovatie willen zorgen. Een offerte is al binnen, de aannemer is al aangesteld, en een datum voor de werken wordt nu besproken. (Deze wordt vroeger dan prioriteit 2-4 omdat Brussel dit als een prioriteit stelde.)

VERDERE WERKEN - Werken die nog gedaan moeten worden die niet in de top 5 aan bod kwamen die wij graag in de komende 5 jaar willen realiseren.

  • Vernieuwing van schommels (Mainor Bolanos)

  • Gazebo (Paul Brazle)

  • Snoeien van bomen, en struiken (Luk Brazle)

Verslag Werken en Onderhoud 2016

Om een beter idee te krijgen hoe veel alles kost, hoe lang dingen duren en hoe veel inzet gevraagd wordt is het goed om een beeld te hebben wat er in het vorig jaar is gebeurd in verband met het terrein en de gebouwen. Hieronder is een overzicht van plannen, werkkamp, en gesprekken.

4 April, 2016 - Verharden van de oprit - Dankzij een gift van de gemeente Brussel hebben wij een betonnen oprit dat de straat met ons terrein verbindt. De losse stenen en putten van de oprit behoren tot het verleden. Het met beton verharde oprit zorgt voor meer veiligheid, een betere afwatering, en gemakkelijkere onderhoud.

17 April, 2016 - Vergadering met Simonne de Meulemeester en de aannemer, Mr. Martins om het offerte voor de renovatie van het slaapgebouw door te nemen. Brussel wil het geld geven aan kamp. De renovatie houdt in dat er een nieuw dak op komt, isolatie, helemaal rond, en onder het gebouw. Verwarming, 2 toiletten, en nieuwe ramen en deuren. Het bestuur heeft dit plan ondertussen goedgekeurd indien de premies de kosten binnen het budget houden.

5 - 8 mei, 2016 - Werkkamp - Dit jaar hadden wij de luxe dat er een groep van 46 vrijwilligers zich hebben aangemeld voor het werkkamp van 5-8 mei. Wij vroegen toen om jullie hulp om enkele projecten te sponsoren zodat het kamp verbeterd kon worden, en klaar gemaakt kon worden voor de zomerkamp weken die op 21 Juli van start gingen. Jullie hebben gereageerd met een gulheid van €4189. Dank u daarvoor! Dank zij de vrijwilligers die hun tijd hebben gegeven, en velen die aan het kamp op een financiële wijze (zie overzicht hieronder) hebben gegeven hebben wij heel wat kunnen realiseren. - Lampen werden aangekocht, gemonteerd en aangesloten. - Parkeerplaatsen werden uitgegraven, en de fundering voor een keermuur werd gegraven. Dallen aan de toegang tot twee deuren - Droog hout aangekocht en gezaagd. - Berging opgeruimd - Terrein gemaaid - Vuilnis naar de containerpark - Keuken deur geschuurd en geolied - dakgoten schoongemaakt - Het balkon werd schoongemaakt , geschuurd, en spinnenwebben verwijdert. - Een nieuwe laag dallen voor de badkamers, en trappen naar de beek werden gemetst. - Een keermuur werd naast de beek gebouwd.

6 - 10 juni, 2016 - Werkkamp - Een ploeg van 10 jongvolwassen kwamen van de Verenigde Staten met de vraag, "Hoe kunnen wij helpen." Luk en Dennis zetten hen op kamp aan de slag. Vernis bovenzaal - Zij hebben een beschermlaag vernis aangebracht in het bovenzaal van het nieuw gebouw. Het heel gebouw is nu voorzien van een laag vernis langs de binnenkant. Keermuur - Een keermuur voor de parking werd gebouwd en de riolering werd in de grond begraven.

12 Juli, 2016 - Vergadering met Simonne de Meulemeester en de aannemer, Mr. Martins om verduidelijking te vragen over het offerte voor de renovatie van het slaapgebouw. De aannemer kan de prijs laag houden als hij energie premies kan krijgen van de provincie. De aannemer zal informeren hierover en vraagt voor energie certificaat.

13-14 Juli, 2016 - Aanleg parking en steen laag op terras - Onder leiding van Pieter Verheyden kwamen 6 mensen naar het kamp om een nieuw laag ondergrond, en steentjes te leggen op de nieuwe parking, onder het afdak, balkon en terras.

21 Juli, 2016 - Parking Afwerking - Enkele vrijwilligers op het jongerenkamp hebben de laatste levering van parking steentjes uitgehakt en de rest van de zomer hebben wij genoten van een nieuwe parking.

29 Oktober, 2016 - Afspraak met architect Luk had een afspraak met het architect, Eric Lamblotte op kamp om een meting te doen en aanvraag te doen voor een energie certificaat.

5 November, 2016 - Onderhoudskamp - 6 vrijwilligers kwamen naar het kamp om dakgoten schoon te maken, bladeren te verwijderen van de oprit, voetpaden, parking, en het terras. Hout werd gezaagd en gehakt. Een boom werd gesnoeid, en onkruid verdelger werd gebruikt op de te enthousiaste planten op het terras. Het riool situatie werd opgemeten en zal worden aangepast in de lente van 2017.

16 November, 2016 - Luk vernam van architect, Eric Lamblotte, dat de slaapgebouw renovatie werken geen Energie certificaat nodig hebben. Luk nam contact op met Simonne Meulemeester, en Mr. Martins de aannemer om verder af te spreken met het stad huis in Jalhay om een aanvraag te doen voor premies.

Dit rapport werd opgemaakt door Luk Brazle voor het Ardennen Bijbelkamp bestuur als advies en werd goedgekeurd door Evelien De Pelsemaeker, Pieter Good, Blair Roberts, Nadine Blaakmeer, Daniël Boonaerts, Annet en Mainor Bolaños, Scott Raab, en Daniël Good.

Dit Bericht
Oudere Berichten
bottom of page